Română (România)English (United Kingdom)
Imprimare PDF

          Ordinul Sf. Ioan a fost înfiinţat în anul 1048 de către Sf. Gérard ca o comunitate monastică. Ordinul a devenit cunoscut prin înfiinţarea unui spital pentru pelerini în Ţara Sfântă. Prin Bula Papală din 15 februarie 1113, Papa Paschal II a aprobat înfiinţarea spitalului plasându-l sub protecţia Sfântului Scaun.

          Cavalerii, membri ai Ordinului, erau în fapt călugări legaţi prin jurământul de sărăcie, castitate şi ascultare. Obligaţi să îşi asume şi funcţia de protecţie a pelerinilor şi a celor bolnavi precum şi a teritoriilor pe care cruciaţii le cuceriseră, aceştia au adăugat misiunii lor ospitaliere pe aceea de apărători ai credinţei.

          După ce creştinii au pierdut dominaţia în Ţara Sfântă în 1291, Ordinul s-a stabilit mai întâi în Cipru, apoi în insula Rodos, iar mai târziu în insula Malta, pe care cavalerii au părăsit-o alungaţi de Napoleon. Messina, Catania şi Ferrara le-au oferit adăpost de-a lungul anilor, pentru ca în 1834 Ordinul să se stabilească definitiv la Roma.

          Misiunea ospitalieră iniţială a redevenit principala activitate a Ordinului căpătând o importanţă tot mai mare în ultimul secol, în mod deosebit prin activităţile desfăşurate de Marile Priorii şi Asociaţiile Naţionale în numeroasele ţări din lume unde Ordinul este prezent.

  • "Marele Priorat Roman Autonom al Ordinului Suveran al Sfantului Ioan de Ierusalim" este inregistrat legal la Ministerul Finantelor din Romania - C.F. 13610477
  • "Marele Priorat Roman Autonom al Ordinului Suveran al Sfantului Ioan de Ierusalim" este un Ordin mixt ce se adreseaza atat domnilor cat si doamnelor, ecumenic - primind in randurile sale orice persoana dispusa spre cunoastere - indiferent de religie, categorie sociala etc.

 

     +++     UN ORDIN IN SLUJBA UMANITATII     +++